Voordelen woning verduurzamen - Vier redenen op een rijtje Skip to content

Voordelen woning verduurzamen

Heb jij weleens nagedacht over de verduurzaming van je woning of heb jij een hele andere reden voor de renovatie van je woning? Er zijn meerdere redenen om je woning te verduurzamen. Wij nemen je mee!

Een lagere energierekening

De stijgende energieprijzen hebben invloed op de energierekening. Misschien heb je zelf ook al gemerkt dat de hoogte van jouw energierekening is toegenomen en vraag je je af wat je kunt doen om deze omlaag te brengen. Verduurzamen is een goede eerste stap om de energierekening te verlagen. Middels verduurzamen verbruik je namelijk minder energie: isolatiemaatregelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat er doormiddel van een ‘schil’ om de woning er minder energie verloren gaat. Daarnaast zijn er nog een tal van andere mogelijkheden om te verduurzamen. Wat deze zijn, kan je achterhalen door de gratis Woon Duurzaam Scan te doen.

Verhoging van het wooncomfort

Het verhogen van het wooncomfort is een belangrijke motivatie voor veel bewoners om te verduurzamen. Wooncomfort heeft betrekking op thermisch comfort, visueel comfort, akoestisch comfort en de luchtkwaliteit. Duurzame maatregelen hebben invloed op deze aspecten, doormiddel van verduurzamen kun je dus het wooncomfort in je woning verbeteren. Neem bijvoorbeeld het implementeren van isolatieglas: het isolatieglas houdt warmte en koelte beter vast in de woning (thermisch comfort) en houdt geluid ook beter buiten de woning (akoestisch comfort). Door het installeren van duurzame maatregelen kun je dus het wooncomfort in jouw woning verbeteren!

CO2 besparing

Duurzame maatregelen zorgen ervoor dat je minder energie hoeft te gebruiken in de woning. Fossiele brandstoffen, zoals aardgas, stoten koolstofdioxide (CO2) en andere broeikasgassen uit wanneer ze verbrand worden. Broeikasgassen hebben een negatieve impact op het klimaat: deze gassen zorgen er namelijk voor dat warmte wordt ‘gevangen’ in de moleculen, waardoor een ‘broeikaseffect’ ontstaat in de atmosfeer. Het broeikaseffect heeft verschillende negatieve gevolgen voor onze leefomgeving en het klimaat. Doormiddel van het verduurzamen van jouw woning zorg je ervoor dat er minder fossiele brandstoffen gebruikt hoeven worden en draag je daardoor bij aan een duurzame maatschappij voor onze en volgende generaties.

Verhoging woningwaarde

Verduurzamen heeft een positieve impact op de waarde van de woning. Zo is een woning met een energielabel A 12.000 euro meer waard dan een woning met een label D (onderzoek van VastgoedLAB, Tilburg University en de TU Eindhoven). Heeft jouw woning nog geen energielabel, vraag hem dan hier aan.