Tips om energie te besparen voordat je op vakantie gaat Skip to content

Tips om energie te besparen voordat je op vakantie gaat

Als je op vakantie gaat, is het een fijn idee dat apparaten die niet gebruikt worden uit staan en dat de verwarming bijvoorbeeld niet staat te loeien. Met de volgende vijf tips kan je dit voorkomen. En een dikke tip van ons…maak er een checklist van!

1. Gun de koelkast vakantie

Haal in de week voordat je op vakantie gaat alleen noodzakelijke boodschappen zodat de koelkast zo goed als leeg is voordat je vertrekt. Vind je dat lastig? vul dan de koelkast zoveel mogelijk op met bijvoorbeeld lege flessen. Want hoe voller de koelkast, hoe minder stroom je verbruikt.

Voor het beste resultaat is het dus of het één, of het ander.

2. Schakel de verwarming in op zomermodus

Het heeft geen zin om je huis te verwarmen als je niet thuis bent. Door de verwarming uit te schakelen voorkom je dat je toch gas verbruikt.

3. Zet de boiler uit

Door de boiler uit te zetten voorkom je dat de thermostaat af en toe aanslaat om toch voor warm water te zorgen.

4. Zet apparaten echt uit

Stiekem staan best vee apparaten op waakstand. Als je twee weken van huis bent, kan dit je zo’n 5 tot 10 euro aan onnodige energie kosten. Want in ieder huis staan er zo’n 15 tot 50 apparaten in waakstand. Maak daarom op tijd een rondje en zet alles uit.

5. Meten is weten

Je hebt voort heel veel slimme apps waarmee je van een afstand de temperatuur kunt meten. Dus mocht je vergeten zijn iets uit te zetten, zet dan de app aan en regel het vanuit je strandbedje.

Woon Duurzaam Adviseur

Heb je vragen over jouw huis verduurzamen? Bel dan onze hulplijn of neem contact met ons op!