Voordelen wooncomfort verbeteren - Tips Skip to content

Voordelen van het wooncomfort verbeteren

In 2050 moeten alle 4 miljoen woning van particuliere eigenaren in Nederland energieneutraal worden. Voor veel bewoners is verduurzaming dan ook een hoge prioriteit al blijkt het uit een Engels onderzoek dat bewoners een nog grotere motivatie hebben om hun woning te renoveren wanneer deze gezonder en comfortabeler wordt.

Het verbeteren van het wooncomfort heeft verschillende voordelen:

  • Er is minder tocht in de woning
  • De geluidsoverlast is weggenomen
  • De temperatuur binnen de woning is beter te controleren

Wooncomfort verhogen met isoleren

Het isoleren van je woning heeft bijvoorbeeld een positieve impact op wooncomfort: door isolatie blijft warmte beter behouden in de winter, koelte in de zomer en houd je ook nog eens geluid buiten. Daarnaast heeft kierdichting ook een positieve impact op wooncomfort, omdat kierdichting tocht tegengaat. Tocht zorgt voor zowel warmteverlies als onwenselijke kou die je voelt.

De vochtige lucht die je woning binnenkomt, bijvoorbeeld via kieren of lekken in het raam, heeft ook een impact op het binnenklimaat. Wanneer deze vochtige lucht vervolgens wordt verwarmd, komt er condens vrij wat kan aanslaan in de woning en schimmel kan veroorzaken. Schimmel heeft verschillende negatieve gevolgen voor je gezondheid en is dan ook iets wat ten aller tijden voorkomen moet worden.

Maatregelen die een positieve impact hebben op het wooncomfort binnen een woning zijn dus isolatiemaatregelen, maar ook zeker ventilatie maatregelen. Doormiddel van ventilatie zorg je ervoor dat er ‘schone’ lucht jouw woning binnenkomt en de ‘vervuilde’ lucht jouw woning uit gaat. Een schone, gezonde lucht is zeer belangrijk voor de gezondheid en het wooncomfort.

Neem de volgende stappen om het wooncomfort jouw woning te verbeteren:

  1. Isoleren: denk aan vloer- en spouwmuurisolatie
  2. Slim ventileren: ventileer de woning om verontreinigde lucht te verwijderen
  3. Duurzaam verwarmen: verwarm de woning met behulp van een warmtepomp

Door het installeren van duurzame maatregelen kun je dus het wooncomfort in jouw woning verbeteren! Naast een gezondere en fijnere leefomgeving biedt het nog meer voordelen:

  1. Je hebt een verlaging in woonlasten.
  2. Je draagt bij aan een betere toekomst voor de volgende generatie.
  3. De waarde van je woning wordt verhoogd.
  4. Je verbetert de verkoopbaarheid van je woning.

Wil je graag meer informatie over het verduurzamen van jouw woning? Neem dan contact met ons op. Je kan ook een gratis snelscan doen om te kijken waar voor jou kansen liggen.