Vanaf 2030 geen particuliere huurwoningen meer met label E, F, G Skip to content

Vanaf 2030 geen particuliere huurwoningen meer met label E, F of G.

Woon je in een huurwoning met een slecht energielabel (label E, F of G), dat mag vanaf 2030 niet meer. Op dit moment hebben nog zo’n 580.000 huurwoningen een slecht energielabel. Het was al langer bekend dat woningcorporaties vanaf 2028 woningen met zo’n energielabel stapsgewijs uit de verhuur gingen halen. Nu wordt het wettelijk verplicht voor zowel woningcorporaties als particuliere verhuurders. 

Stappen in de verduurzamingsmaatregelen 

Per 1 januari 2030 worden wettelijke eisen gesteld aan de verhuur van woningen. Zo wordt vanaf 2026 de hybride warmtepomp de nieuwe standaard. Als er een cv-ketel aan vervanging toe is, moeten mensen overstappen op een aardgaszuinige installatie. Mits de woning hiervoor geschikt is. 

Financiering verduurzaming 

Verduurzaming moet voor iedereen betaalbaar zijn. Er kan bijvoorbeeld geleend worden tegen een 0%-rentetarief bij een laag inkomen per huishouden (€ 45.014 per jaar). Daarnaast zijn de subsidies verhoogd en kun je ook voor slechts één isolatiemaatregel subsidie ontvangen. 

Voor kleine, particuliere verhuurders is een subsidiepot beschikbaar. Het bedrag is ongeveer 120 miljoen euro tot 2025. 

Begin met verduurzamen 

Ben je benieuwd hoe het zit met het energielabel van jouw woning? Ga dan naar de website van Rijksoverheid https://www.ep-online.nl/

Meer weten?

Wil je meer weten over het verduurzamen van jouw huurwoning. Neem contact met ons op.