Niet lukraak geld uitgeven maar advies op maat  - Woon Duurzaam Adviseur Skip to content

Niet lukraak geld uitgeven maar advies op maat 

Veel mensen willen hun huis verduurzamen en energiezuiniger maken. Maar waar begin je? Een adviseur van de Woon Duurzaam Adviseur brengt alle maatregelen op het gebied van energie voor je woning in kaart. Gordon Braicks komt uit Oss en had daar wel oren naar.

Hij dacht er namelijk al langer over na om zijn jaren ’60 woning energiezuiniger te maken, maar hoe? Dat wist Gordon eigenlijk niet. ‘’Omdat mijn woning eind jaren ’60 is gebouwd, wist ik zeker dat er mogelijkheden waren om te verduurzamen én om te besparen op mijn energierekening’’, vertelt Gordon. 

Hoe werkt het precies? 

Een adviseur van de Woon Duurzaam Adviseur komt persoonlijk bij je langs. De adviseur maakt samen met jou een ronde door je huis. Tijdens die ronde wordt er direct genoteerd waar de kansen liggen om je woning te verduurzamen. 

‘’De adviseur nam alle tijd en wist heel goed waar hij over praatte. Tijdens de ronde door het huis stelde hij mij ook vragen over bijvoorbeeld het bouwjaar van het huis en hoe we bepaalde kamers gebruiken. Als ik zelf vragen had, kon ik ze stellen’’, aldus Gordon. 

Een persoonlijk adviesrapport 

Iedere woning is anders, dus je krijgt als bewoner altijd een persoonlijk adviesrapport. In zo’n rapport staan alle maatregelen op het gebied van energiebesparing die bij jouw woning passen. ‘’Dat kan verrassende oplossingen en tips opleveren’’, zegt Gordon. 

Zelf dacht Gordon bij verduurzamen vooral aan grove maatregelen. Maar er zijn ook veel kleine ingrepen die je makkelijk kunt doorvoeren om energie te besparen. Denk hierbij aan een gordijn voor de voordeur. Een energieadviseur kijkt gericht naar slimme verbeteringen waarmee je snel veel energie kunt besparen en dus ook kosten. 

Het tweede bezoek 

Gedurende zo’n bezoek komt er misschien veel op je af. Daarom krijg je de tijd om het adviesrapport rustig door te nemen. Vervolgens komt de adviseur een aantal weken later nog eens langs. Dat is het moment om gerichte vragen te stellen over eventuele ingrepen en maatregelen. ‘’Het was waardevol dat hij een tweede keer langskwam. Op dat moment wist ik namelijk veel beter waar ik over praatte. Samen zijn we nog eens door het adviesrapport gegaan en hebben we de maatregelen aangestipt die kansrijk zijn voor mijn huis’’, vertelt Gordon. 

Overigens heeft hij nooit druk gevoeld bij het advies. De Woon Duurzaam Adviseurs zijn oprecht en zijn er om je te helpen. Je zit nergens aan vast en je bepaalt zelf wat je doet met de adviezen. 

Woon Duurzaam Adviseur

Ben je nu benieuwd wat wij voor jou kunnen gaan betekenen bij het verduurzamen van je woning? Neem dan gerust contact met ons op!