Ga voor lagere energiekosten met dakisolatie Skip to content

Ga voor lagere energiekosten met dakisolatie

Met een goed geïsoleerd dak krijg je een lagere energierekening. Veel daken zijn geïsoleerd met een dun laagje, het is de moeite waard om het dak dan opnieuw te isoleren, dus met een dikkere laag. Naast dat je een lagere energierekening krijgt biedt dakisolatie nog meer voordelen.

Voordelen dakisolatie

Mensen kunnen opzien tegen het (opnieuw) isoleren van hun dak. Toch biedt het voordelen:

  • Je huis voelt prettigere aan.
  • De kou van buiten komt niet door goede dakisolatie heen.
  • Je verbruikt minder stroom en gas om je huis te verwarmen.
  • Een goed geïsoleerd dak is beter voor het klimaat.

Dakisolatie is een slimme besteding van geld

Dakisolatie betaal je in één keer en de besparing zie je elk jaar terug op je energierekening. Naast de besparing, draagt dakisolatie bij aan de waarde van je woning.

Isoleer je het dak zelf, dan zijn de kosten laag want je betaalt alleen het materiaal. Maar ook als de dakisolatie laat aanbrengen door een bedrijf is het een goede besteding van je geld. En besteed je het uit, kijk wat je zelf kunt doen om kosten te besparen.

Subsidies en leningen voor dakisolatie

Wist je dat er aantrekkelijke subsidies en leningen zijn voor isolatie en andere duurzame maatregelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  1. Er is een landelijke subsidie voor isolatie. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Als 2 of meer maatregelen laat uitvoeren heb je extra voordeel. Het subsidiebedrag is dan namelijk per vierkante meter 2 keer zo hoog. Kies je voor isoleren met biobased materiaal, dan kun je een extra bedrag krijgen. LET OP: je krijgt alleen subsidie als je het door een bedrijf laat uitvoeren en je moet aan een minimale isolatiewaarde voldoen.
  2. Sommige gemeenten en provincies geven subsidie voor isolatie, ook voor de doe-het-zelver. Check wat jouw gemeente hierin doet via: Energiesubsidiewijzer.
  3. Ga je een hypotheek afsluiten? Dan kan je extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen. Bespreek dit met jouw hypotheekadviseur.
  4. Ook is er een voordelige lening voor energiebesparende maatregelen, die vind je hier: Energiebespaarlening.

Woon Duurzaam Adviseur

Heb je vragen over isoleren of het verkrijgen van subsidies? Bel dan onze hulplijn of neem contact met ons op!