Je CV-installatie waterzijdig inregelen - Hoeveel bespaar je? Skip to content

CV-installatie waterzijdig inregelen

Wil je weten hoe je het beste je verwarming kunt inregelen? Een belangrijk aspect daarbij is waterzijdig inregelen van je CV-installatie. Met een goed ingeregelde CV-verwarming kun je namelijk veel energie besparen! Je kunt al snel 5 tot 15% op je energieverbruik verminderen, daarnaast gaat je ketel ook langer mee! De besparing op jaarbasis kan dus al snel oplopen tot ongeveer 100 euro, dat is toch mooi meegenomen!

Wat is waterzijdig inregelen?

Waterzijdig inregelen betekent dat je de temperatuur van het water in je verwarming regelt. Door de temperatuur van het water op de juiste manier aan te passen, kun je de verwarming efficiënter laten werken. Hierdoor kun je energie en geld besparen. Door ‘waterzijdig inregelen’ kun je er dus voor zorgen dat er een betere warmteverdeling is in jouw radiatoren, waardoor de warmteafgifte efficiënter is. Dit zorgt er ook voor dat je minder energie hoeft te gebruiken om te verwarmen, kassa!

Waarom is waterzijdig inregelen belangrijk?

Het waterzijdig inregelen van je Cv-installatie is belangrijk omdat het bepaalt hoeveel warmte je verwarming afgeeft. Als het water te warm is, wordt er meer energie verbruikt dan nodig is. Als het water te koud is, zal je verwarming niet optimaal functioneren. Bij het waterzijdig inregelen wordt de juiste balans gevonden tussen efficiëntie en comfort. Wist je dat bij een groot deel van de woningen de CV niet goed is ingeregeld? Volgens het NEN wordt er elk jaar het energieverbruik van een stad als Den Haag verspilt door niet goed ingeregeld CV’s. Dat moet echt beter!

Hoe kun je waterzijdig inregelen?

Je kunt waterzijdig inregelen door de thermostaat van je verwarming aan te passen. Door de thermostaat op de juiste manier in te stellen, kun je de temperatuur van het water in je verwarming regelen. Het is ook mogelijk om een professioneel bedrijf in te schakelen om je CV-installatie voor je te regelen.

Het laten uitvoeren van waterzijdig inregelen is een service die steeds meer installateurs aanbieden. De kosten voor dit werk variëren tussen €200 en €400, afhankelijk van de aanpak van de installateur en de tijd die hij nodig heeft. Indien de huidige radiatorkranen niet geschikt zijn, zullen nieuwe geplaatst moeten worden met extra kosten tussen de €15 en €40 per stuk. In totaal kunnen de kosten voor het laten uitvoeren van waterzijdig inregelen in een gemiddelde woning oplopen tot €700 tot €1000. Dit is nog steeds goedkoper dan andere verbeteringen zoals zonnepanelen of vloerisolatie en de kosten zijn snel terugverdiend.

Waterzijdig inregelen wordt niet gesubsidieerd, met uitzondering voor een verenigingen van eigenaren (VVEs).

In conclusie, door waterzijdig inregelen van je CV-installatie, kun je energie en geld besparen, terwijl je toch comfortabel kunt wonen. Wil je meer informatie over waterzijdig inregelen of verduurzaming van je woning, neem dan contact op met de Woon Duurzaam Adviseur.