Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar hoeven vanaf 1 november geen rente te betalen op een lening bij het Nationaal Warmtefonds om hun koophuis te verduurzamen. Dit is één van de maatregelen om verduurzaming te versnellen en de energierekening te helpen verlagen.
Waarom een renteloze lening
Minister De Jonge: “We weten dat elke euro die je besteedt aan verduurzaming zichzelf terugverdient. Maar veel mensen hebben dat geld niet. Juist daarom is een renteloze lening bij het Warmtefonds een uitkomst. Dit aanbod helpt gezinnen om de hoogte van de energierekening terug te dringen. Zeker omdat je het kan combineren met andere maatregelen om verduurzaming goedkoper en simpeler te maken.”
Wat wordt er onder andere gesubsidieerd:
- Bij meerdere energiebesparende maatregelen subsidieert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ongeveer 30% van de kosten.
- Gemeenten krijgen vanuit het Nationale Isolatieprogramma geld om inwoners zo goed mogelijk in te lichten en te helpen.
- Bij aankoop van zonnepanelen krijgen woningeigenaren hun betaalde btw terug.
Het Warmtefonds
De afgelopen jaren is Het Warmtefonds uitgegroeid tot een fonds dat verduurzaming van woningen van eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaars op grote schaal stimuleert. Het Warmtefonds helpt deze doelgroepen aan laagdrempelige financieringsmogelijkheden.
Duur verlaagde rente
De verlaagde renten blijft in ieder geval 2 jaar. Daarna wordt geëvalueerd of de maatregel langer nodig is. Voor andere woningeigenaren gelden de normale mogelijkheden voor fiscale aftrek van inkomstenbelasting.
Bron: Rijksoverheid
Vragen?
Wil je weten of jij hiervoor in aanmerking komt en hoe? Neem dan contact met ons op.